Italian food


1 februari 2017

Ciao bambini! Nog op zoek naar wat je wilt eten vanavond, maar je hebt geen zin om er te veel tijd in te steken? We zijn door de week wel eens sneller geneigd om eten af te gaan halen omdat we na de werkdag meestal geen tijd meer vrijmaken om voor onszelf te koken...  Toch kan je met de juiste ingrediënten én met de juiste hulp (bijvoorbeeld van je partner binnenkort voor Valentijn ;) ) in slechts 20 minuten voorbereidingstijd, zelf een heerlijke verse Italiaanse pizza maken voor jou en jouw Amore! En nee - we hebben het niet over de Dr. Oetker diepvriespizza die je 20 minuten in de oven steekt - Let's start!

Ready to kick some (pizz)ASS!! 



Pizzaproces

1.  Het klaarmaken van de ingrediënten: what do you need?  

Voor 2 à 3 personen: 

- 1 brik Pizza a Casa tomatensaus van Elvea
- 1 blik olijven zonder pit
- Verse basilicum
- 3 paprika's (rood, geel, groen)
-  1 doos champignons
- 1 bol mozzarella
- 1 rol pizzadeeg van de supermarkt
- trostomaten, kerstomaten als garnering 
- 1 pakje Italiaanse ham (Parma) 
- 1 zakje parmezaankaas

2.  Let's make a damn good pizza! 

Na 10 minuten zullen zeker alle groenten gesneden zijn en de mozzarella in sneetjes gekapt. Nu kan het dresseren van je pizza beginnen. Eerst snij je het pizzadeeg in twee en leg je een bakvelletje in de ovenpan. Daarna dresseer je het deeg met de Pizza a Casa tomatensaus (laat de korsten vrij van tomatensaus) en besprenkel je dat eerst met een laagje parmezaankaas. Hierna waan je je maar zoals een echte Italiaanse pizza chef en gooi je de gesneden ingrediënten erop die je zelf graag op je pizza wilt eten. Hier koos ik (foto links) voor sneetjes champignons, paprika, mozzarella, olijven, kerstomaten, parmezaankaas en Italiaanse ham. Ga je graag all the way Italian? ;) De Italiaanse vlag maken met de ingrediënten die ik had, was echt niet moeilijk! Steek daarna de pizza in de oven op 180°, en voilà! Jouw kookwerk zit erop! De oven doet nu al het werk voor jou.

 

3.  Piz- ZALIG

Na 20 minuten in de oven op 180° is je heerlijke vers gemaakte pizza klaar! Vergeet niet om je pizza een kruidige boost te geven door er verse basilicum aan toe te voegen of rucola. 
Geef toe...Was dat nu zoveel werk?  Heb je nu niet veel meer voldoening uit je maaltijd? De kost van de verse ingrediënten en de tijd die je bespaart, brengt veel meer voldoening dan dat je moet wachten op een pizza van een afhaaldienst. Hoe smaakte JOUW zelfgemaakte pizza? 

Buon appetito! 




22 oktober 2016


Hey guys! I DID IT, belofte nagekomen! Ik maakte een vegetarische lasagne en het smaakte verschrikkelijk goed. Deze blog laat me echt grenzen verleggen. Koken doe ik nauwelijks, maar -oh- wat ben ik dol op het eten van al dat Italiaans voedsel. Dit receptje moest ik gewoon voor jullie uitvoeren, want als ik het kan, kunnen jullie het zeker! Hier kunnen jullie wat foto's zien van het hele lasagne-proces.

1.  Het klaarmaken van de ingrediënten: gegrilde aubergines en paprika's (in olijfolie bakken), basilicum, béchamelsaus, tomatensaus, mozarella, parmezaankaas en droge lasagnevellen




2.  De schotel net voor het de oven ingaat: een laag béchamelsaus, droge lasagnevellen, tomatensaus met paprika's, aubergineschijfjes, laag béchamelsaus, droge lasagnevellen, tomatensaus, enzovoort. Steek de schotel 45 minuten op 180°C in de oven.


3. De lasagne afgewerkt met de kleuren van Italië (basilicum, kerstomaten en parmezaan)! Klaar om geserveerd te worden met wat brood en boter! Smakelijk eten, bella's! 


17 oktober 2016



                                                                       

October is #WorldVegetarianMonth! 

Hoewel ik wel hou van een goed stuk vlees, kan ik ook genieten van een heleboel groentjes. Leef eens zonder vlees, en ga voor gezond! In het teken van #WorldVegetarianMonth! , wou ik een Italiaans en 'oh' zo klassieke lekkernij met jullie delen: de klassieke lasagna. Niet uit een pakje uiteraard, maar we gaan zelf aan de slag! Ontdek het recept van de maand oktober: vegetarische lasagna.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 


Benodigdheden volgens Libelle  :

- een oven (let's start with that)
- 12 droge lasagnevellen
- 600 gram tomatenblokjes (blik)
- 2 aubergines
- 2 paprika's naar smaak (mijn persoonlijk tintje)
- 1 ui
- 2 bollen mozarellakaas
- Parmezaan (zoveel je wil)
- 50 gr bloem
- 50 gr boter
- peper en zout
- olijfolie
- 0,5 l melk
- verse basilicum
- kerstomaten als garnituur

Ik beloof dat ik het zal maken en mijn (verbrande) foto posten. Het hele recept and 'know-how' vind je op de site van Libelle. 

Buon appetito! 


Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Italiaanse afstudeertradities

Pisa is meer dan de schuine toren alleen: 6 andere aanraders

Move over Paris, Venetië is de échte stad van de liefde