10 must-do's when in Milan


Ciao iedereen! Mijn recentste bezoek is naar Milaan. Een grootstad dat je niet kan vergelijken met Londen, Parijs of zelfs niet met Rome. In Milaan kreeg ik echt een bombastisch gevoel, waar de zakenwereld en de fashion goeroe's niet veraf zijn. Toch vond ik in het midden van de drukke stad, mijn rust bij plekjes zoals de Duomo, Navigli, Parc Sempione... enzovoort. De reden waarom ik naar Milaan ging, was om een Erasmus-vriendin van mij te bezoeken. We hadden dus een echte lokale tourgids! Ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen... ik presenteer u : the 10 must-do's when in Milan! 


1. Do the Duomo!  
duomo
Duomo
Het pronkstuk van Milaan is de Duomo natuurlijk! Details, godsbeelden, prachtig beklede altaren,... Any further explanation needed? Voor een bezoek aan deze prachtige kerk, betaal je als toerist slechts 2,50 euro! 
Tip: Koop de tickets niet bij de voorkant van de kerk, maar bij de achterkant (veel minder wachttijd). 

2. Shop erop los in de Galleria Vittorio Emanuele! 
Galleria Vittorio Emanuele
Vlakbij de Duomo, vind je dit imposante monument. Ikzelf heb er niets kunnen kopen, helaas. Maar wie graag diep in de buidel tast en zich wil laten gaan bij winkels zoals Prada, Louis Vuitton en Armani: This is the place to be! 
Tip: Aan de zijkanten van dit monument, vind je ook winkels zoals Massimo Dutti, Zara en H&M. 

3. Eet je vol in de Aperitivo Bars. 
deseo
Deseo
When you say Italy, you say food! Een uniek concept in Milaan zijn echter de Aperitivo Bars! Hier kan je voor slechts 10 euro een cocktail kiezen en eten schranzen à volonté van een buffet! 
Tip: probeer Deseo! Dit is echt de meest trendy bar/ restaurant dat ik al gezien heb! Gezellig, budgetvriendelijk en overheerlijk eten. Adres? Corso Sempione, 2, Milano. 

4. Droom romantisch weg bij Navigli. 
navigli
Navigli
Verlang je naar een stukje rust en gezelligheid in de drukte van Milaan? Zet dan maar Navigli zeker op je bezoeklijstje. Een avondje hier dineren, kan je gewoon niet missen! De gezellige restaurants bij het water doen ons makkelijk even wegdromen. 
Tip: Stap met de metro af bij Porta Genova.

5. Verken de studentenbuurt. 

politecnico
Politecnico di Milano
Dit is Jill (links), onze lokale tourgids. Zij studeert burgerlijk ingenieur architect en ze is al ondertussen een maand in Milaan. Haar campus heet Politecnico di Milano, bij de Piazza Leonardo da Vinci. Hoewel dit misschien niet echt de meest toeristische plek is, was het zeker wel is waard om te bekijken. Zo kon ik mij beter inleven in haar Italiaans studentenleven in Milaan. 
Tip:  Spoor een vriend/vriendin aan om in Milaan te studeren en krijg een unieke tour aangeboden ;) Nog niet ontbeten? Bezoek het bakkerijtje Grano é Caffè voor een lekkere latté macchiato en croissantje (Viale Romagna, 60).  

6. Parc Sempione - Centro Storico 
parc sempione
Castello Sforcesco
De eerste dag hebben we een picknick gehouden bij het stadspark bij uitstek: Parc Sempione. Op het binnenplein kan je ook deze indrukwekkende kasteeltoren vinden: de Castello Sforcesco. 
Tip: Voor de kunstliefhebbers: in het kasteel kan je een kunstcollectie vinden van meesters zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo. 

7. Garibaldi business centre
Garibaldi
Garibaldi
Garibaldi is het zakencentrum van Milaan. Daar kan je dit wonderlijk stukje architectuur bezichtigen: Appartementen met echte bossen op de balkons! Verder kan je het een beetje vergelijken met districten zoals La Défense in Frankrijk. 

8. Monumentale 
monumentale
Monumentale
Een Italiaan sterft gracieus en in alle glorie. Dat konden we zien wanneer we de Monumentale bezochten. Een kerkhof met mensen die begraven zijn in elegante tombes, tempels en kryptes... Je kan er maar niet genoeg bewondering voor opbrengen. Wie hier begraven ligt, ligt op 1 van de mooiste rustplaatsen ter wereld, dat kan ik jullie garanderen.  

9. Try a Hostel! 
new generation Hostel
New Generation Hostel - Citta Studi
De eerste nacht heb ik bij Jill op kot kunnen slapen. De tweede nacht had ik mijn eerste ervaring in een hostel. Een echte aanrader is New Generation Hostel . Voor een kamer met 6 meisjes, 3 stapelbedden, 2 badkamers en wifi betaal je voor 1 persoon (2 nachten) +/- tussen de 20 en 30 euro. Het is budgetvriendelijk, proper en leuk om nieuwe mensen te leren kennen! Hartelijke gastheren die de nacht voor jou zo aangenaam mogelijk willen maken! 
Tip: Er zijn meerdere New Generation Hostels verspreid over heel Milaan! 
Adres: Via Ponzio, 75, Citta Studi, Milano.


10. Laatste tip: bezoek Bergamo! 
bergamo
Bergamo - Alta
Als je goed alles inplant, heb je eigenlijk Milaan city op een ruime 2 dagen gezien. Onze lokale tourgids Jill had het fantastische idee om de derde dag het cultureel pareltje Bergamo te bezoeken, gelegen op 40 km van Milaan. Het is ideaal te bereiken met de trein vanaf het centraal station van Milaan, Milano Centralo. Je betaalt heen en terug 11 euro voor een biljetje. Bergamo bood ons een adembenemend uitzicht, want het ligt dan ook letterlijk op een berg. De smalle straatjes, ontelbare kerkjes en tempels en typische terrasjes dompelden ons helemaal weer onder in de Italiaanse cultuur van de kleine mens. 




Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Italiaanse afstudeertradities

Pisa is meer dan de schuine toren alleen: 6 andere aanraders

Move over Paris, Venetië is de échte stad van de liefde