Move over Paris, Venetië is de échte stad van de liefde


Grand Canal
Idyllische uitzichten in Venetië

Ciao Bellas! Hebben jullie het al gemerkt? De lente is eindelijk aangebroken! De eerste zonnestralen slagen er in om zich tussen die dikke grijze wolken te wurmen, de eerste narcissen springen op en overal zie je duifjes die elkaar het hof maken. Wel, ik dacht dus ook dat het de ideale periode was om eens lekker zélf te tortelduiven. En waar in Italië zou dat beter kunnen dan het mooie Venetië en al zijn eilanden daarrond. 


Het is een reisje dat al lang op mijn bucketlist stond. Een stad helemaal omsingeld door water, waar er geen druk verkeer is en waar gondelier koning is. Ik durf het geen citytrip noemen. Ik beschouw Venetië niet als een stad, maar als een sprookje.  Zo eentje waar je jezelf helemaal in verliest, waar elk uitzicht een pittoresk schilderij is en zo eentje waar je een long happily ever after verwacht. 


Wil je jezelf enkele dagen keuning en koningin wagen? In deze blog geef ik jullie 5 koppeltips die je zeker moet doen als je Venetië ontdekt met je grootste amore.


1. Stippel samen al vooraf een routeplan uit 

Niets zo hatelijk als een ruzie met je dierbaarste, als een ruzie over hoe je je dagplanning zal opstellen. Zorg er op voorhand voor dat je een reisboekje koopt en dat je goed afspreekt hoe je je dagen zal indelen. Welke plekken wil je absoluut zien? Welke wil je minder zien? Waarvoor heb je tijd en waarvoor heb je minder tijd? Mijn vriend en ik besproken dit meestal op de luchthaven en op het vliegtuig. Ik deel graag met jullie kort onze dagplanning & zorg ervoor dat je op tijd opstaat!  



15/03/2017 WOENSDAG

- Avond-aankomst in Treviso Airport. We namen de shuttlebus naar Venetië. De tickets zijn 24€ heen en terug en kan je ter plekke kopen bij de chauffeur.

- Aankomst in ons hotel: Casa Boccassini 
- San Polo buurt verkennen
- Avondeten & San Marcoplein by night


San Polo



16/03/2017 DONDERDAG

- Met de boot naar Burano, Murano en Torcello gaan
- Middageten in Art café and food op Murano
- San Giorgio bezoeken (met prachtig uitzicht op San Marco) 
- Uitzicht op Santa Maria della Salute & Grand Canal bezichtigen 
- Een drankje benuttigen in de leukste studentenbuurt van Venetië: Campo Santa Margerita


Grand Canal





17/03/2017 VRIJDAG

- Rialtobrug bezoeken en de marktjes van de Rialtobuurt
- Madonna dell' Orto bezichtigen
- San Marcoplein en kerk bezoeken
- Ponte dei Sospiri 

Madonna dell'Orto


Zorg er ook voor dat je niet maar één dag naar Venetië gaat, maar neem je tijd en boek minstens twee of drie nachten in een hotel of hostel. 


Zorg er ook voor dat je je tickets boekt BUITEN het seizoen! De maanden maart en april zijn nog ideaal, om de parasieten genaamd 'toeristen' te vermijden. Vanaf juni en juli, zal je niet het gevoel hebben dat je in Venetië zit, maar in China met onhoudbare temperaturen van 40°. 


2. Neem niet de gondel, maar neem een dagpas voor de Vaporetto

'En, hebben jullie in de gondel gezeten met twee?' Het was een vraag dat ik elke keer naar mijn hoofd geslingerd kreeg, toen we net terugkwamen van Venetië. Nee, we hebben niet in de gondel gezeten. En DOE HET OOK NIET! De gondeliers zingen niet en ze vragen tussen de 80 en 100€ voor een ritje van amper 40 minuten. Je geraakt trouwens ook geen meter vooruit, omdat de gondeliers maar één roeispaan hebben! Oh, en je dacht dat er geen files waren in Venetië? Dan had je verkeerd gedacht! 


Gondel- opstopping!


Door deze kanalen romantisch varen? Nee, bedankt. Ik en mijn vriend kochten bij de Fondamente Nove een vaar-dagpas van 20€. We vaarden hiermee naar Burano, Murano, Torcello, Grand Canal en naar San Giorgio! Het is budgetvriendelijk en veel praktischer! 

San Giorgio



3. Ga samen op avontuur naar de eilanden Burano, Murano en Torcello


Net zoals elk sprookje, heeft Venetië verborgen schatten. Vlucht even weg van de drukte, en neem de vaporetto vanaf Fondamente Nova. Na een uurtje varen, ben je op Burano. Een schattig eilandje waar alle huizen geverfd zijn in alle kleuren van de regenboog. Als je een dipje hebt, zal die verdwijnen als sneeuw voor de zon als je deze kleurrijke schakeringen aanschouwt! 

Burano makes me happy!


Liever wat bezinnen? Hop met lijn 9 van de vaporetto even op Torcello. Dit is amper 5 minuten varen van Burano. Hier staat een prachtige kathedraal dat bekend staat om zijn mozaïeken. Verder zie je hier eerder een rustig landschapstafereel waar je even kan ontsnappen van de drukte van de stad, Venetië. 


Torcello en zijn rustieke landschap


Liever wat kunstzinniger? Wist je dat Murano ook wel het artistiek glaseiland genoemd wordt? In de jaren 1200 werden alle glasblazers uit Venetië gedwongen om te verhuizen naar Murano. De grote fabrieken zorgden voor een immens brandgevaar. Of was het de bedoeling om geheimen van het glasblazen op deze manier beter te beveiligen? Voor een glaswerkje van Muranoglas betaal je al wel snel 20 euro. Murano is eigenlijk een mini-Venetië met kanalen en bruggen die elkaar verbinden. 


Murano




4. Ponte dei Sospiri, brug van de eeuwige liefde

Als je als koppeltje naar Venetië vertrekt is er één plek dat je zeker moet bezoeken voor een garantie op eeuwige liefde, de Ponte dei Sospiri. Er zijn hier twee verhalen over. Het wordt de brug der zuchten genoemd, omdat dit het laatste uitzicht was voor de gevangenen van Venetië voor ze voor altijd verdoemd of gedood werden.  Het was het laatste zicht dat ze ooit van de buitenwereld zouden zien. 

Het tweede verhaal is gelukkig romantischer en dus nuttiger voor ons: kus bij de brug bij zonsondergang en geniet van eeuwige liefde (zucht)... We zullen het eens uittesten zeker? 


Ponte dei Sospiri


5. Neem een selfiestick mee 


Waarom? Zodat onprofessionele mensen geen slechte foto's van jullie twee kunnen nemen, en ook om een verrekte arm te voorkomen! Je hebt zelf controle over hoe je de foto's maakt. Anderen zullen nooit merken dat de foto's door jou zelf werden genomen. Tot slot heb je er veel plezier aan omdat je best ook wel wat samen kan klungelen met een selfiestick ;) 

Niet op de gondel, maar wel ernaast!
San Marcoplein
Venetië, je was onvergetelijk!


Wanneer vertrek jij op droomreis? En heb jij nog een koppeltip? Shoot!

Arrivederci lovebirds! 






Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Italiaanse afstudeertradities

Pisa is meer dan de schuine toren alleen: 6 andere aanraders