San Valentino Italiano: Pasta Hippo Vino & Manifesto


pasta hippo vino

manifesto


Ciao Bellas, een gelukkige Valentijn voor jullie allemaal! Vandaag begon je je dag uiteraard met een ontbijt op bed; je gaat het huis voorzien van rozen, kaarsen en Barry White;  je huppelt samen met het 'sjoeke' dartelend door bloemenvelden en 's avonds lig je natuurlijk liefst van al in elkaars armen om The Notebook of Fifty Shades Darker te bekijken, om dan je Valentijnsdag af te sluiten met een stomende vrijpartij. Nietwaar? 

Bullshit. Op Valentijn wilt iedereen z'n liefde voor lekker eten tonen. Het liefst van al nog op restaurant met een smaakvolle wijn en leuk gezelschap daarbij. 

Of je nu single of in een relatie bent, 14 februari geeft je altijd vlinders in de buik. Het geeft je kriebels om buiten te komen en de foodlove te vieren met je lief of met je hartsvriendinnen. Valentijn moet altijd een goed excuus zijn om eens uit eten te gaan en je buikje helemaal rond te eten.

Nog geen idee waar je vanavond naartoe kan gaan op deze doordeweekse, maar romantische dinsdag? Ranitaly testte met alle plezier twee karaktervolle Italiaanse restaurants in het mooie Antwerpse uit: Pasta Hippo Vino & Manifesto. 

Pasta Hippo Vino 

Antwerp's finest Italian- French restaurant 

Adres:
Oude Koornmarkt 32
2000 Antwerpen 
Dichtbij de Grote Markt 
Elke dag open: uren vind je hier. 


De Pasta Hippo Vino is één van mijn favoriete restaurants in hartje Antwerpen. Waarom? Naast het restaurant heeft Pasta Hippo Vino namelijk nog een enorme troef: de wijnbar. Do I need to say more? Dit restaurant is ideaal voor jou en je beste partner in wine, maar reserveer zeker tijdig (reserveringen enkel mogelijk vanaf 4 personen)
  
's Avonds is de gevel van het restaurant niet zo opvallend, maar het interieur is meer dan een kijkje waard. Via de wijnbar begeleiden vriendelijke obers je binnen naar je tafel in het restaurant. Ook daar trekken de vele wijnflessen de aandacht. Het interieur is karakteristiek, warm, charmant, klassevol, donker en elegant. Doordat er niet veel licht in de ruimte is, heb je meer oog voor elkaar en wordt de sfeer zo gezelliger en intiemer. In het restaurant zit je wel dicht bij elkaar doordat de tafels kort bij elkaar staan. Ik persoonlijk vind dat niet erg, omdat je geen beklemmend gevoel krijgt. Daarnaast heb je op Valentijn toch enkel oog voor elkaar. 

pasta hippo vino
pasta hippo vino

Naast een charismatisch interieur, vind je ook een gastronomische menukaart waar pasta de kroon spant. Op de menukaart heb je bij Pasta Hippo Vino genoeg keuze in pasta met verschillende combinaties: vis, groenten of vlees. De prijscategorieën voor een hoofdgerecht variëren tussen de 16 en de 25 euro. Ikzelf ben al driemaal naar Pasta Hippo Vino geweest en heb er al de volgende aanraders gegeten: 
  • Lasagne van lamsgehakt, aubergine, mozzarella en tomatensaus €18.80
Een voltreffer als vervanger van de klassieke lasagne. Je smaakt het lamsvlees goed door. 
  • Tagliatelle met tomatensaus en balletjes van kalfsgehakt, gruyère kaas en parmesan €16.60
De klassieke spaghetti bolognaise heruitgevonden... Bij het zien van die pasta met gehaktballetjes droom je weg in een scène van Lady & De Vagebond. 
  • Zwarte tagliatelle met huisgemaakte pesto, carpaccio van rundsvlees, pijnboompitten en parmezaanschilfers €19.50

Het meest befaamde gerecht van het restaurant en een heerlijke huisgemaakte specialiteit. Laat de zwarte kleur van de tagliatelle je niet afschrikken, het smaakt heerlijk!  

pasta hippo vino

pasta hippo vino


Kortom, een pasta-restaurant dat je MOET gedaan hebben als je van Antwerpen en omstreken bent en houdt van het Italiaanse eten met Franse wijnen. Tot slot is het ideaal voor Valentijn door de spaghetti met kalfsballetjes? 

lady & the tramp



Ristorante Manifesto

Adres:
Winkelstap 75 - 77 
2900 Merksem  
Gesloten op maandag en dinsdag

Website: http://www.ristorantemanifesto.be/

Ben je meer van Schoten en Merksem? Dan kan je de dit Italiaanse familierestaurant niet missen. Al 24 jaar staan ze paraat om de fijne keuken van Sardinië en Italië aan ons te laten proeven. Thank god for that.  Bij het binnenkomen nemen galante Italiaanse jongemannen je jas aan en hangen het zorgvuldig weg. Je wordt naar je tafel begeleid. Bij Manifesto kan je online reserveren voor eender hoeveel personen. Het interieur is hier licht en frivool. Je komt binnen in de speelse kant van Italië, waar harlekijnen, muurschilderijen en krullen het decor overheersen. Ook hier zijn de tafels dicht bij elkaar geplaatst, maar op bijvoorbeeld een zondagavond kan je in alle rust eten en heb je geen drukbezet restaurant om je heen. De kelners zijn vlot in omgang, snel in service en geven vastberaden uitleg aan hun klanten. 



Bij Manifesto, voel ik me altijd van harte welkom en kijk ik altijd uit naar de lekkere suggesties en pasta-gerechten. Tegenover Pasta Hippo Vino, vind je hier minder de klassieke gerechten, maar eerder de Italiaanse fijne keuken. Naast pasta en vis, kan je bij Manifesto ook genieten van verschillende vleesgerechten, suggesties en pizza's. Tip: kies voor een voorgerecht én hoofdgerecht OF een hoofdgerecht en een dessert. Als je de drie gangen menu neemt, is de kans groter dat je je dessert zou moeten laten staan. That would be a shame! 

Hou ermee rekening dat de prijzen hier wat duurder liggen. Als je naar Manifesto gaat, hou dan zeker rekening met een prijscategorie rond de 40 euro per persoon. Maar voor Valentijn mag dat wel eens, toch? Ikzelf ging er met mijn vriend en zijn familie er al vaak naartoe. 

Voor het duo van tarbot en zeeduivel in een preiroomsaus met puree (Duo di rombo e rana con salsa di porro) betaal je 32 euro (linkse foto). Op de rechtse foto zie je de tortelloni gevuld met ricotta spinazie, zongedroogde tomaten en parmaham in een gorgonzolasaus ( Trio di tortelloni alla gorgonzola ), hiervoor betaal je 23 euro. Gorgonzola is een soort roomsaus. Vergis je niet! Op de foto's zien de gerechten er niet zo groot uit, maar je hebt na een bord echt al wel goed gegeten! 







Samen gezellig genieten van een dessertje? Dat hebben we zeker gedaan. Hoewel de hoofdgerechten al vrij zwaar waren, hebben we toch nog gekozen om een dessert te kiezen. De kaart is een mix van klassieke desserts zoals crème brûlée en chocomousse en Italiaanse toppers zoals panna cotta en tiramisu. Je kan alle menukaarten en drankenkaarten downloaden op de site. Alle desserts variëren tussen de 7 en de 12 euro. 




Manifesto is er voor iedereen en op de kaart vind je altijd wel wat wils. Valentijn is een topgelegenheid om deze restaurants eens uit te testen! Wees er snel bij, dan heb je misschien nog een plekje vanavond! Geniet ervan, maar geniet vooral van elkaar! 

Waar ga jij eten vanavond? 

Arrivederci lovebirds! 



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

5 Italiaanse afstudeertradities

Pisa is meer dan de schuine toren alleen: 6 andere aanraders

Move over Paris, Venetië is de échte stad van de liefde