From Rome with Amore!


colosseum Rome

Ciao Bellas! Eerst en vooral: een gelukkig 2017 gewenst! Het nieuwe jaar staat al weer voor de deur en het lijkt alsof we net bekomen zijn van 2016… Een jaar vol turbulente gebeurtenissen. Toch was 2016 al bij al zo slecht niet, toch voor mij niet. Tijd om mijn mooiste moment van 2016 te onthullen: het hartje van Italië bezoeken, Rome. 

26 juni 2016. Dit was zonder twijfel mijn voltreffer van het afgelopen jaar. De examens en het studentenjaar waren nog maar net afgerond of ik zat al op het vliegtuig richting Rome met enorm veel vlinders in de buik. Ik was nog nooit zo gelukkig, het was eindelijk zo ver! Benieuwd hoe ik alles beleefd heb en welke adresjes, handige tools en culturele hotspots je zeker niet mag missen als je binnenkort naar Rome vertrekt? Lees dan zeker verder!

Fly & stay

We vlogen met een groepje van 5 op Rome Fiumicino ( ong. 30  km van Rome zelf) met Ryanair. Voor 50 euro per persoon hadden we al een retourticket. Geloof me, tickets van Brussel naar Rome zijn er genoeg. De kunst bestaat erin om de juiste voordelige prijzen te vinden, zeker als je student bent. Check daarom zeker websites zoals Skyscanner.net of Paperflies om deals te vinden die geschikt zijn voor jouw reisdatum.

Wanneer we geland waren in Fiumicino (en nadat mijn valies vastzat op de bagageband, lucky me), moesten we nog vervoer vinden om in Rome zelf te geraken. Als je in het toeristenseizoen gaat, heb je jammer genoeg ook oplichters rondlopen die je een duur treinbiljet proberen aan te smeren. Koop daarom altijd je treinbiljet aan de automaat, zo kan je genieten van de gewone prijs en weet je zeker dat je je niet blauw betaalt. 

Eens in Rome, kwamen we aan in het hotel Seiler, gevonden op Booking.com. Het is enorm dicht gelegen aan de Fontana di Trevi én aan het treinstation. Het hotel is goed beveiligd, heeft een comfortabele locatie en is vooral bedoeld voor de low-budgetreizigers. Voor 76 euro betaal je 2 nachten per persoon voor een drie-of tweepersoonskamer. Pas wel op: het hotel voorziet enkel het propere & het nodige, dus wie denkt dat ze in een luxe-hotel belandt, heeft verkeerd gedacht.

Adres:

Hotel Seiler
Via Firenze 48
00184 Rome 


Fontana di Trevi  

Meteen na aankomst gingen we als eerste naar Fontana di Trevi. Het was snikheet en we konden wel wat verfrissing gebruiken dachten we. Jammer genoeg dachten we dit niet alleen... Eens bij deze bombastische fontein, waren er meer toeristen aanwezig dan dat er druppels in water zijn. Het was proppen tussen de toeristische Chinezen en hun selfie-sticks om een mooi uitzicht te kunnen zien. Uiteindelijk stond ik recht op een bank en kon ik kijken hoe de mensen achterover leunden en een centje wierpen in de fontein om een wens te doen. Als je kijkt bij mijn rubriek Italian whatever, weet je hoeveel geld er elke dag verdwijnt in deze magische fontein... 

Kortom, ondanks de drukte genoot ik enorm van de schoonheid van dit monument en is het een must-see op iedere bucketlist naar Rome!

trevi

Piazza Navona

Wat me zeker bijblijft over de stad Rome, is dat het zeer doenbaar is te voet. Er gebeurt zoveel rondom je dat je niet meer nadenkt over welke afstanden je allemaal wandelt. Op een klein kwartiertje van Fontana di Trevi en vlakbij het Pantheon, ligt het Piazza Navona. Het gezelligste en bekendste plein van Rome om in de vroege avond te bezoeken. Hier verzamelen straatmuzikanten en -artiesten zich en mensen sluiten hier romantisch hun dag af. Restaurants zijn hier wel peperduur, loop dus wat zijstraten in om authentieke pizzeria’s te vinden die een betere prijs-kwaliteit hebben.

piazza navona

piazza navona


Pantheon

Vlakbij Piazza Navona vind je het Pantheon… een pronkstuk recht uit mijn Latijnse lessen. Deze indrukwekkende tempel voor alle Romeinse goden staat er al vanaf ongeveer 80 n.Chr. en is in al die eeuwen ongeveer in tact gebleven. Het oog of oculus zorgt ervoor dat er licht binnenkwam in de tempel en dat het gebouw bestand bleef tegen aardbevingen. Als je hier binnenstapt of voorbij wandelt, overvalt je sowieso een groot gevoel van nederigheid en respect. Het is gelegen recht tussen Piazza Navona en de Fontana di Trevi & 's avonds wordt het Pantheon prachtig verlicht. 

pantheon

pantheon

Vaticaanstad & Trastevere

Rome is één van de enige steden ter wereld waar je een ander land kan betreden in de stad: Vaticaanstad, het hart van het kerkelijk geloof. Met enige moed namen we vanuit ons hotel de metro (metro’s zijn verschrikkelijk in Rome, toch moest het) om paus Fransiscus is ‘Buongiurno’ te gaan zeggen. We namen gratis een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek die je niet zonder enige voorwaarden mocht betreden: deodorant, blote knieën, blote buik of blote schouders en hoofddeksels waren niet toegestaan.

Kijk trouwens uit voor immens veel illegale tourgidsen en verkopers die je tickets willen aansmeren voor de Vaticaanse tuinen of de Sixtijnse kapel. In het zomerseizoen wacht je hier maar liefst tussen de vier en de zes uur (!) om binnen te mogen zonder online tickets.Wij hebben dit dan ook niet gedaan. Vaticaanstad is zoveel meer dan de Sixtijnse kapel alleen!

vatican

vatican

Lekker gaan eten? Bezoek de buurt Trastevere, de place-to-be in Rome voor echte heerlijke lokale pasta’s en pizza’s… neem na je maaltijd even de tijd om uit te kijken op de rivier die door Rome stroomt: de Tiber.

pomodoro

trastevere

tiber

Colosseum

Geen Rome zonder Colosseum uiteraard… Hét cultureel middelpunt waar heel deze prachtige stad rond draait. Het Colosseum was de arena van z'n tijd, hét stadion van z'n era. Ongeveer op een kleine 20 minuten wandelen vanaf ons hotel Seiler, bereikten we deze kolos. Hier gebeurden gevechten en slachtpartijen tussen slaven, gladiatoren en de wildste dieren zoals bijvoorbeeld olifanten, tijgers en nijlpaarden. Buiten dat het natuurlijk 1 van de 7 wereldwonderen is en een prachtig stuk geschiedenis, is het helaas ook een populaire toeristische attractie geworden in deze 21ste eeuw... Louche verkopers die je parasols, water en illegale tickets en selfie-sticks willen verkopen, zijn er jammer genoeg bij de vleet! 

Wat je zeker moet weten over het Colosseum, is dat je best tickets sowieso online koopt.  De prijzen zijn hier goedkoper (ong. 11 euro voor een ticket). De wachttijden en prijzen in drukke zomermaanden kunnen enorm oplopen als je je tickets niet op voorhand koopt. 

Zorg vervolgens dat je zelf een boekje koopt met handige info over het Colosseum. Veel leuker om dit zelf te ontdekken, dan je blauw te betalen aan tourgidsen!  

Neem je tijd om het Colosseum en het Forum Romanum te bezoeken en te ontdekken, reken hier zeker ruim een halve dag voor!





Forum Romanum


rome

En... kriebelt het bij jou om naar Rome te gaan? Laat het me weten! ;) 



Alla Prossima! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Italiaanse afstudeertradities

Pisa is meer dan de schuine toren alleen: 6 andere aanraders

Move over Paris, Venetië is de échte stad van de liefde